ΚΑΝΕ ΚΑΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ 15%

Ανακαλύψτε την Ιστορική Αθήνα

Slide background

ΖΗΣΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΗΝ

ΑΘΗΝΑ


www.ktparadise.gr

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πλήρως ανακαινισμένα διαμερίσματα κοντά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας καθώς και στον Πειραιά, δέχονται επισκέπτες όλο το χρόνο που επιθυμούν να απολαύσουν την ομορφιά της Αττικής γης. Πιστεύουμε στην ελληνική φιλοξενία και παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Η Αθήνα -πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας- βρίσκεται «κουρνιασμένη στον κόρφο τριών βουνών , ανοίγεται στο πέλαγος μέσω του επινείου της , του Πόρτο Λεόνε και προστατεύεται από τους λόφους της και την Ακρόπολή της».
Μαρία Δ. Ευθυμίου (Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισμού)
Ξεχώρισε τον 5ο αιώνα π.Χ. μετά από την ανάληψη της ηγεσίας της δημοκρατικής παράταξης από τον Περικλή ο οποίος και υπήρξε δημιουργός του Αθηναικού θαύματος που έδωσε στην πολιτική το άριστο πολίτευμα και δημιούργησε μνημεία πανανθρώπινης αξίας όπως ο Παρθενώνας που θεωρείται το τελειότερο οικοδόμημα που έγινε ποτέ. Η Αθήνα ,κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και τη γενέτειρα της δημοκρατίας. Σήμερα είναι μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη και κεντρικό σημείο της οικονομικής, βιομηχανικής, πολιτιστικής ζωής στην Ελλάδα.

Ο Πειραιάς αποτελεί μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Αθήνας και διαθέτει το σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας. Ο Πειραιάς συμπεριλαμβάνεται στον Δήμο Πειραιώς, ο οποίος σύμφωνα με την Απογραφή του 2011 έχει έκταση 10,9 τ. χμ. και πληθυσμό 163.688 κατοίκους, κάτι που τον καθιστά τον πέμπτο μεγαλύτερο σε πληθυσμό δήμο της χώρας, μετά τις συγχωνεύσεις που επέφερε το Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Το κέντρο του Πειραιά απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, της οποίας αποτελεί ιστορικό επίνειο.

«Τὸ ἀρχαῖο ρῆμα «πείρω» σημαίνει διαπερνῶ θαλάσσιο πόρο, διαπερνῶ θάλασσα, καὶ μεταβαίνω στὸ ἀπέναντι μέρος, πότε  εΐμαι καὶ ἔμπειρος πιά. Αὐτὸ θὰ πεῖ <<πείρα>> στὰ ἑλληνικά, νὰ ἔχης περάσει θάλασσα.

»Πέρατος εΐναι ὁ ἀπέναντι κείμενος, ἐκεῖ ποὺ θέλω νὰ φθάσω (σήμερα λέμε «θὰ πάω στὰ πέρατα τῆς γῆς»). Ἀπὸ τὸ πέρατος οἱ Λατῖνοι ἔφτιαξαν τὸ portus, μὲ ἀρχικὴ σημασία πέρασμα, καὶ ἀργότερα λιμάνι. Ἄς μὴν ξεχνᾶμε δὲ ὅτι καὶ ὁ λιμὴν τοῦ Πειραιῶς, τὸν καιρὸ ἀκόμα ποὺ ἡ παράκτια πεδιάδα ἥταν θάλασσα καὶ ὁ Πειραιεὺς νησί, ἀπὸ κάποιον περαιέα, περαματάρη, ἐπῆρε τὸ ὄνομά του, ἐξ οὔ καὶ ἡ λαϊκὴ ἐκφορά μέχρι σήμερα «Περαίας». Αὐτὸ εΐναι τὸ σωστό. «Ἤν πρότερον ὁ Πειραιεύς νῆσος, ὅθεν καὶ τοὔνομα εἴληφεν ἀπὸ τοῦ διαπερᾶν».

»Ὁπότε ὁ Πειραιεὺς εΐναι στὴν οὐσία τὸ ἀρχαῖο λιμάνι Πέρασμα, ποὺ μέσα ἀπὸ τὴν ἐτυμολογική του ρίζα ἐχάρισε ὄνομα σὲ ὅλα τὰ λιμάνια τοῦ κόσμου: port, port, puerto κ.λ.π…» (Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου)

Ναυτιλία< ναῦσ, πολεμικόν καραβι
Πολιτισμός< πόλις -πτόλις -πτολίεθρον

 

«Ἀρχή σοφίας ἡ τῶν ονομάτων ἐπίσκεψις»

Η Αρχαία πρωτεύουσα του κόσμου

Το ταξίδι στην Αθήνα αποτελεί ένα ταξίδι στην ιστορία μιας πόλης 6.000 ετών που κατοικείται από την εποχή των Πελασγών έως Σήμερα. Πρόκειται για ένα ταξίδι σε διαδοχικές εποχές: στην Αρχαιότητα, στη Ρωμαική, στην εποχή των Φράγκων ,των Οθωμανών και των Νεότερων χρόνων κάτω από το φως του «γενναιόδωρου» Αττικού ουρανού.

Μάθε τι λένε για εμάς

LaurenL Nottingham

Ηνωμένο Βασίλειο

Το Διαμάντι για κάθε ταξιδιώτη. Πάντα ευχαρίστηση μου να μένω εδώ. Η θέα απο το μπαλκόνι του...

nycphysio

Νέα Υόρκη

Συνολικά, μας άρεσε αυτό το διαμέρισμα καθώς ήταν κεντρικό και λίγο έξω από την Πλάκα. Διαθέτει επίσης...

Judy L

Ρωσία

Μείναμε σε αυτό το διαμέρισμα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Εξαιρετική τοποθεσία – περπάτησα στα περισσότερα μέρη. Εξαιρετικό πρωινό...

Vasilios P

Greece

Το καλύτερο διαμέρισμα στην Αθήνα. Θα μείνω και πάλι. Η θέα είναι εκπληκτική. Κρίμα που τα φώτα...

Άτομα 4


Μέχρι 4 Άτομα

Κλιματισμός


Δροσερή ατμόσφαιρα.

Τραπεζαρία


Για τα γεύματα σας

Χώρος Στάθμευσης


Ασφάλής Χώρος Στάθμευσης

Κουζίνα


Πλήρως Εξοπλισμένη

Πιστολάκι


Περιποίηση Μαλλιών

Σίδερο Ρούχων


Σανίδα σιδερώματος και σίδερο

Επίπεδη Τηλεόραση


Ψυχαγωγία 42 ιντσών!

Δωρεάν Internet


Ασφαλής πρόσβαση

πληρως εξοπλισμεναδιαμερισματα

Website Created by Supreme-Net